Vuoden luomutuotteen voitto Lempäälään
Vuoden luomutuotteeksi valittiin kuluttajasarjassa Lemmon Luomun Mamman Pizzaöljy, jonka takana on lempääläläinen yrittäjä Ville Pulkkinen.
Tuomaristo arvioi Lemmon Luomun Mamman Pizzaöljyn ns. VAU-artesaanituotteeksi, joka on hyvänmakuinen ja laadukasj ja jossa ei ole tingitty mistään. Tuote valloitti tuomariston miellyttävällä maulla ja tuoksulla sekä innovatiivisuudella ja trendikkyydellä.
Mamman Pizzaöljy on valmistettu luomurypsiöljyyn uuttamalla useita luomuyrttejä. Se sopii suolaiseen leivontaan, marinadeihin ja salaatinkastikkeeksi.
Vuoden luomutuote -kilpailuun osallistui yhteensä 14 tuotetta. Tuomaristo arvioi niiden kaupallista potentiaalia, pakkausta, käytettävyyttä sekä tietenkin makua.
Tuotekehitystyön huipentuma
Lemmon Luomu on perustettu vasta viime vuonna, mutta yrittäjä Ville Pulkkinen on tehnyt mausteöljyjen tuotekehitystä omaksi ilokseen jo pari vuosikymmentä. Miehellä on kotitalousopettajan koulutus, ja hän työskenteli 1990-luvulla ruokaöljyjen parissa.
Pulkkinen on kehittänyt käyttämänsä uuttamismenetelmän itse ja tehnyt sitä varten satoja testejä. Pohjaöljyksi on valikoitunut Alavuden Öljynpuristamon kotimainen luomurypsiöljy hyvän makunsa, värinsä ja ravintoarvonsa takia.
Tuotteita on saatavilla monissa K- ja S-ryhmän myymälöissä Pirkanmaalla, ja niitä voi tilata myös yrityksen verkkosivujen kautta.
Kuva: Minna Nurro