Apua kansainväliseen rekrytointiin
Jos harkitset kansainvälistä rekrytointia, on useita eri tahoja, hankkeita sekä palveluita, joista on mahdollista saada neuvontaa ja apua kansainväliseen rekrytointiin. Voit saada apua esimerkiksi itse rekrytointiin, monimuotoisen työyhteisön johtamiseen, työntekijän asettumiseen Suomeen sekä kielikoulutuksen järjestämiseen työpaikalla.
Work in Finland -sivustolta löytyy kootusti tietoa kansainvälisestä rekrytoinnista. Heillä on myös neuvontapuhelin, jossa työantajaa autetaan rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.
TE-palveluiden kansainvälinen rekrytointi ja EURES tarjoavat neuvontaa työantajille kansainväliseen rekrytointiin liittyen. EURES on yhteystyöverkosto, joka auttaa työvoiman liikkuvuuteen ja kansainvälisiin rekrytointeihin liittyvissä asioissa Europan alueella (EU-maat, Norja, Sveitsi ja Liechtenstein).
Rekrytoin ulkomailta – Työnantajan tilanteet – Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi)
International House Tampere auttaa kansainväliseen osaamiseen ja rekrytointiin liittyvissä asioissa pirkanmaalaisia työnantajia.
Maahanmuuttovirasto (Migri) sivuilta löytyy tietoa ja ohjeita ulkomailta tulevan työntekijän palkkaamiseen esimerkiksi oleskelulupa-asioihin liittyen.
IMAGO -valmennukset auttajat työantajaa rakentamaan työantajakuvaa, jolla houkutella itselleen sopivia osaajia ja rakentaa sekä johtaa monimuotoista työelämää.
Työpaikkasuomi on työpaikalla tapahtuvaa räätälöityä kielikoulutusta työantajan tarpeisiin. Koulutukset toteutetaan yhteishankintana ELY-keskusten ja TE-toimistojen kanssa.
Talent Boost -mittarin avulla työantaja voi arvioida omia valmiuksiaan kansainväliseen rekrytointiin ja monimuotoisen työyhteisön johtamiseen.
Talent Boost Finlandin Kansainvälisen rekrytoinnin opas (suomi, englanti, ruotsi)
Osaamisen paikka – sivusto tarjoaa monipuolista tietoa ja työkaluja rekrytointivaiheeseen.
Verkkovalmennus työpaikkaohjaajille – Osaamisen paikka Työpaikkaohjaajille ja työpaikkojen rekrytoijille tarkoitettu verkkovalmennus tarjoaa tietoa maahanmuuttajien perehdyttämisestä ja ohjaamisesta työpaikoilla helposti, ajasta ja paikasta riippumattomasti.
”Se voi olla ihan samanlaista – yhtä vaikeaa. Tai yhtä helppoa. ” Murra myytit maahan muuttaneista. – YouTube Murra myytit maahan muuttaneista duunissa –videosarja jatkaa keväällä -22 käytyjä keskusteluja maahan muuttaneiden työllistämisen ja työllistymisen kysymyksistä. Se pyrkii lisäämään ymmärrystä monikulttuurisuuden haasteista ja mahdollisuuksista juuri näihin kysymyksiin keskittyen.
THL:n sivuilta löytyy kattavasti tietoa maahanmuutosta ja kulttuurien moninaisuudesta. Sivuilta löytyy esimerkiksi tietoa monimuotolausekkeen käytöstä rekrytoinnissa sekä kielitietoisesta työskentelystä.
Väestöliitto on tehnyt Kielitietoinen rekrytointi ja työyhteisö-oppaan
TEM:n sivuilta löytyy Työnantajan monimuotoisuusopas, joka tarjoaa näkökulmaa ja vinkkejä työantajalle ja organisaation johdolle työelämän monimuotoisuuden edistämiseksi maahanmuuton ja kotoutumisen näkökulmasta.
Tutkimusmatkalla tuntemattomaan-hankkeessa on luotu Tarkistuslista: Maahan muuttaneet sulle duuniin!
Kaakon kokka-hankkeessa on luotu Yritysten tiekartta kv-osaajan työllistämiseen
Päivitetty 11/2024