Lempäälässä luodaan tulevaisuuden kuntaa – Kohti vuotta 2035 digitaalisuus ja ihmisläheisyys keskiössä
Lempäälän kunta on ollut luomassa #edelläkävijänä tulevaisuuden kuntaa jo #Kyllä-strategiansa alusta lukien. Osana hienoa kehittämistä Lempäälän kunnan esihenkilöt ovat olleet mukana myös Digitaalinen ja ihmisläheinen kunta 2035 –kirjahankkeessa, minkä kautta kunnan digitalisaatiosuunnitelmia on sparrannut Toni Auvinen Avarasti Oy:stä.
– Haluamme katsoa pitkälle tulevaisuuteen ja olla luomassa niitä toimintamalleja, joita kuntalaisten hyvien palveluiden turvaamiseksi tarvitaan. Digitaalisten palveluiden helppokäyttöisyys kuntalaisille on meille tärkein periaate, luonnehtii työtä Lempäälän kunnan digipäällikkö Arto Mattila.
– Digitaalisuudella on myös mahdollisuus luoda ajasta ja paikasta riippumatonta asiakaspalvelua. Esimerkiksi Lempäälä-taloon siirtymisen yhteyteen olemme suunnitelleet uuden Palvelukäytävän. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin suunnitella niin digitaaliset kuin lähipalvelut ihmislähtöisesti ja lähellä kuntalaisia, jatkaa kunnanjohtaja Heidi Rämö Lempäälän kunnasta.
Lempäälässäkin digisparrausta tehnyt Toni Auvinen on yhteistyön siivittämänä kirjoittanut kirjan ”Digitaalinen ja ihmisläheinen kunta 2035”. Kirjassa visioidaan ihannekuvaa kunnasta, jossa kaikki sujuu kuntalaisen kannalta mahdollisimman helposti ja hyvin vuonna 2035. Kirjassa seurataan yhden perheen elämää kalenterivuoden ajan yhdistäen faktaa, fiktiota ja scifiä kiinnostavan tarinan muotoon. Lempäälän osalta tarinassa korostuu erityisesti yhteisöllisyys.
Lempäälässä on tehty paljon! Katso vaikka:
Mikä ihmeen ”Digitaalinen ja ihmisläheinen kunta 2035”? Digitaalinen ja ihmisläheinen kunta 2035 -kirjan on kirjoittanut kuntien digitalisaation, muutoksen ja uudistumisen asiantuntija Toni Auvinen Avarasti Oy:stä. Kirja on toteutettu yhteistyössä tulevaisuussuuntautuneiden kunta-alan kumppaneiden kanssa, joita ovat: CGI, Kuopion kaupunki, Istekki, Lempäälän kunta, Tiera, Tuusniemen kunta ja Kunnallisalan kehittämissäätiö. Kirjan visio digitaalisesta ja ihmisläheisestä kunnasta on tarkoitettu keskustelun avaajaksi ja edistäjäksi. Kirjan sisältöä voidaan hyödyntää kuntien, kuntayhtymien, kuntien yhtiöiden ja kuntien sidosryhmien tulevaisuustyön tukena. |